Wat kan BTV voor u betekenen?

Het beste is om op voorhand deze twee aspecten brandveiligheid en elektriciteitsveiligheid grondig na te kijken.

Dit kan door de risicoanalyse die BTV aanbiedt. BTV bekijkt de elektrische mogelijkheden qua vermogen in het gebouw en zal daarenboven ook de brandveiligheidsaspecten in kaart brengen rond het plaatsen van laadpalen in uw gebouw.

Zo bent u op voorhand, als vereniging van mede-eigenaars, goed geïnformeerd of het technisch mogelijk is om een laadpaal of meerdere laadpalen te plaatsen in de ondergrondse garages.

De gemeenschappelijke elektrische installatie zal vaak worden aangesproken om de laadpalen te voeden. Deze moeten in orde zijn met Boek 1 – (K.B. 8/9/22019).

Bij de plaatsing van deze elektrische laadpalen komt het energieaspect van het gebouw ook aan bod. Met het EPC van de gemeenschappelijke delen wordt het gebouw energetisch geanalyseerd en de mogelijkheden om alternatieve vormen van energielevering kunnen zo aan bod komen. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen.

BTV zorgt voor de elektrische keuringen, de (brand)risicoanalyse en BTV kan ook het EPC gemeenschappelijke delen opstellen. Zo heeft u al de puzzelstukjes bij elkaar om gemeenschappelijk het vraagstuk rond de laadpalen te bespreken op de algemene vergadering.

Deel deze post
Labels
Onze blogs
Dossier "laadpalen in mede-eigendom: veiligheid primeert!"