Ultraperformant internet komt naar uw gebouwen!

Fiber komt naar uw gebouwen en dat is goed nieuws. Met fiber kunnen jullie eigenaars en bewoners immers veel stabieler surfen, downloaden, streamen en gamen. Echt comfortabel, zelfs wanneer het hele gezin tegelijk online is.

De verwachtingen naar fiber toe zijn groot want de wereld staat niet stil. De digitalisering schakelt een versnelling hoger, telewerken raakt goed ingeburgerd. Het begon omdat het moest, maar ook na de versoepelingen gaan we waarschijnlijk geen 5 dagen per week terug naar kantoor.

Domotica doet ook zijn intrede in gebouwen: beheer van bewakingscamera's, liften, toegangsdeuren, verwarming, enz... Voor een flatgebouw is de kwaliteit van de internetverbinding essentieel geworden.

België is zijn achterstand aan het inlopen!

België heeft misschien wat achterstand opgelopen tegenover andere Europese landen, maar nu groeit zijn bereik het snelst in Europa dankzij enorme investeringen en investeringspartnerschappen. Het doel is ambitieus: tegen 2028 de meer landelijke gebieden bereiken en 70% van het grondgebied bestrijken, d.w.z. vrijwel 100% van de appartementen. Daartoe heeft Proximus zijn krachten gebundeld met andere ervaren bouwers van fibernetwerken. Het gaat onder meer om Fiberklaar in Vlaanderen dat tegen 2028 mikt op anderhalf miljoen aangesloten woningen en Unifiber in Wallonië dat, tegen 2028, 500.000 woningen van fiber wil voorzien.

Meer dan 35 steden zijn al voorzien van fiber.

Vandaag ligt er al fiber van Proximus in meer dan 35 Belgische steden en gemeenten, waaronder Antwerpen, Oostende, Brussel, Gent, Knokke-Heist, Brugge, goed voor een bereik van ongeveer 10% van het land.En in uw gebouwen? Fiber wordt snel uitgerold, om te testen of uw adres in aanmerking komt voor fiber, surft u naar proximus.be/fibercheck

Hoe raakt fiber tot binnen in de gebouwen?Via de gevel of via een sleuf door de technische ruimte in het gebouw. Vervolgens wordt vanuit de verticale schacht of de traphal een discrete en zeer dunne kabel naar elke verdieping gelegd. Tijdens zijn voorbereidende bezoek bepaalt de technicus samen met u de beste oplossing om de appartementen met elkaar te verbinden. Zo worden eigenaars en/of huurders zonder ongemak aangesloten.

Wie betaalt? De kosten voor de fiberuitrol worden volledig door Proximus gedragen. Van de installatie in de gemeenschappelijke ruimtes tot het interieur van elk appartement. De mede-eigenaars hoeven niets te betalen. De installatie en activering zijn dus gratis. Een grote troef voor wie in het gebouw woont! Daarna zal iedereen zijn eigen fiberpack kunnen kiezen. Het Proximus-netwerk staat voor 100% open voor andere operatoren.

Specifieke begeleiding voor syndiciIn alle fasen wordt nauw overlegd met de syndicus van het gebouw. Er werd trouwens een speciale cel opgericht om hem hierin te begeleiden en gepersonaliseerde administratieve follow-up te garanderen.

Meer specifieke informatie voor syndici: www.proximus.be/fiberinmijngebouw Nog vragen? Contacteer Proximus op 0800 30307 of via e-mail naar syndic@proximus.com

Deel deze post
Labels
Onze blogs
Wat kan BTV voor u betekenen?