Een fiberteam speciaal voor professionele syndici

Er komt binnenkort fiber in je gebouwen. Dat is goed nieuws, want zo kunnen de bewoners genieten van een veel stabielere en snellere fiberverbinding waardoor hun wooncomfort gevoelig verbetert. Maar er is meer. Als professionele syndicus kan jij voortaan ook rekenen op de ondersteuning van een gloednieuw fiberteam dat inspeelt op jouw specifieke noden.

De voordelen van fiber

De verwachtingen naar fiber toe zijn groot want de wereld staat niet stil. De digitalisering schakelt een versnelling hoger, telewerken raakt goed ingeburgerd. Het begon omdat het moest maar ook na de versoepelingen gaan we waarschijnlijk geen 5 dagen per week terug naar kantoor. Domotica doet ook zijn intrede in gebouwen om o.a. bewakingscamera's, liften, toegangsdeuren en de verwarming aan te sturen.

België loopt zijn achterstand in!

België had misschien wat achterstand opgelopen tegenover andere Europese landen, maar nu tekent ons land de grootste groei op in Europa dankzij enorme investeringen en investeringspartnerschappen.

Het doel is ambitieus: tegen 2028 willen we landelijke gebieden bereiken en 70% van het grondgebied bestrijken, d.w.z. vrijwel 100% van de appartementen. Daartoe heeft Proximus de krachten gebundeld met andere ervaren installateurs van fibernetwerken. Het gaat onder meer om Fiberklaar in Vlaanderen dat tegen 2028 mikt op anderhalf miljoen aangesloten woningen en Unifiber in Wallonië dat tegen 2028 maar liefst 500.000 woningen van fiber wil voorzien.

Meer dan 28 steden zijn al voorzien van fiber

Vandaag ligt er al fiber van Proximus in meer dan 28 Belgische steden en gemeenten, waaronder Antwerpen, Oostende, Brugge, Brussel, Gent, Knokke, goed voor een dekkingsgraad van ongeveer 10% van het land.

Hoe raakt fiber binnen in de gebouwen?

Gewoon via de gevel ofwel ondergronds via een sleuf naar de technische ruimte in het gebouw. Dan wordt via de verticale schacht of de traphal een zeer dunne, discrete kabel naar elke verdieping getrokken. Tijdens een voorbereidend bezoek bepaalt een technicus samen met jou de beste oplossing om de appartementen met fiber te verbinden. Zo worden eigenaars en/of huurders aangesloten met zo weinig mogelijk hinder.

De installatie is gratis

De kosten voor de uitrol van fiber worden volledig door Proximus gedragen. De installatie is dus gratis. Een grote troef voor de bewoners van het gebouw! Iedereen kan zijn eigen fiberpack kiezen. Het Proximus-netwerk staat immers voor 100% open voor andere operatoren.

Specifieke ondersteuning voor syndici

Als syndicus, kun je in elke fase van de installatie rekenen op de expertise van het Proximus Syndic Team. Zij zorgen voor een gepersonaliseerde administratieve omkadering. Dit biedt jou niets dan voordelen zoals eenvoudig factuurbeheer voor verschillende gebouwen, communicatiemateriaal, enz.

Contacteer het Proximus Syndic Team op het nummer 0800 30307 of via e-mail: syndic@proximus.com

INFO

Informatie op maat van syndici vind je op www.proximus.be/lafibredansmonbatiment

Onze blogs

DELEN


 Uw mandaat van syndicus vervalt tijdens de Coronacrisis. Wat nu?