Intratone is klaar voor duurzame toekomst in appartementsgebouwen

Intratone is fabrikant van intercom- en toegangsbeheersystemen, speciaal gericht op appartementengebouwen. Daarmee is het bedrijf actief op de markt waar ook mede-eigendommen het veel vertegenwoordigd zijn. ‘Wij kunnen syndici helpen met het nakomen van bijvoorbeeld prestatie vereisten van de gemeentes, ook op het gebied van duurzaamheid en betaalbaar wonen.’

Minder kabels

Intratone werkt met draadloze systemen en dat is uniek, zo zegt Michael Kennedy, Area Sales Manager bij Intratone. ‘Onze systemen hoeven alleen bij de deur voeding te hebben en kennen verder geen bedrading die door het gebouw loopt. In het geval van een appartementengebouw met zo’n tachtig bewoners, heb je het al gauw over een paar kilometer aan kabel dat Intratone op deze manier uitspaart.

De systemen besparen zo niet alleen geld aan bekabeling, maar daarmee worden ze voor mede-eigendommen ook goedkoper om aan te schaffen.’ Intratone helpt mede-eigendommen zo ook om prestatieafspraken na te komen, waarin onder meer zaken als duurzaamheid en betaalbaar wonen zijn opgenomen. ‘Door de besparing op bekabeling en gebruik van plastic leveren onze systemen meteen winst op, zowel voor gebruikers als mede-eigendommen.’

De toepassingen van Intratone springen daarmee handig in op een behoefte in de markt. ‘Heel veel mede-eigendommen lopen tegen dezelfde problemen aan, zeker bij nieuwbouw of renovatie van panden die al dertig of veertig jaar oud zijn. Ga je dan weer investeren in toegangssystemen die eigenlijk niet bijdragen aan duurzaamheid of kies je voor de toekomst? Steeds meer mede-eigendommen kiezen voor dat laatste, mede ook omdat hun bewoners dat van hen verwachten.’

Dichtbij en op maat

Intratone zet belangrijke schreden op het gebied van duurzaamheid, schetst Michael Kennedy. "Niet alleen besparen mede-eigendommen bekabeling door onze draadloze oplossingen. Het gaat verder dan dat. We zijn een Europese fabrikant die levert vanuit Frankrijk. Geen ellenlange vervoersbewegingen vanuit Azië dus, wat ook weer de nodige milieuwinst oplevert en bovendien snelle levering garandeert. Verder bouwen wij alle systemen op maat. Bij ons vind je dus geen grote voorraden, alles wat we bouwen gaat ook de deur uit."

Daar komt nog bij dat ook in het toegangsbeheer de nodige duurzaamheidswinst wordt geboekt. "Mede-eigendommen groeien, schaalvergroting vindt steeds meer plaats en daarmee groeit ook het verzorgingsgebied van mede-eigendommen."

Slimme digitale oplossingen

Om al die panden goed te beheren is het handig dat onze slimme oplossingen via één centrale vestiging van de corporatie te beheren zijn. Voor de meeste ingrepen zijn dus geen fysieke autoritten nodig. Neem bijvoorbeeld een verhuis. Voorheen moest er een nieuw naambordje worden gemaakt en op de deur worden geschroefd.

Dat kan nu allemaal digitaal. Je bespaart tijd, menskracht en materiaal. Met Intratone systemen kunnen mede-eigendommen tienduizenden euro’s per jaar besparen.’

Veilig en Klaar voor de toekomst

De toegangssystemen van Intratone zijn niet alleen duurzaam maar ook levensloopbestendig. "Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Met onze systemen kunnen deuren op afstand worden geopend, waardoor bewoners hun handen vrij hebben om bijvoorbeeld een tas boodschappen naar binnen te dragen. Bewoners die wellicht wat minder goed ter been zijn, zijn hiermee enorm geholpen. Met proximity lezers kunnen de deuren ook op afstand worden geblokkeerd als de bewoner zijn sleutel kwijt is.

Toegang op afstand verschaffen is ook handig omdat steeds meer partijen toegang tot panden nodig hebben. Neem mantelzorgers of schoonmakers. Met een simpele handeling in het systeem krijgen zij op bepaalde tijdstippen toegang. En alleen op die tijden dus, en niet in het weekend. Op deze manier verhogen onze systemen ook de veiligheid van bewoners. We zijn niet alleen klaar voor een duurzame toekomst maar houden ook rekening met de toekomst van de bewoners."

Meer weten over de duurzame aanpak van Intratone? Kijk op www.intratone.be.


Onze blogs

DELEN


 



Tijdsverspilling zorgt voor frustratie bij syndici